Vrijbuiter gaat uit van doorstart

Vrijbuiter gaat uit van doorstart

Zowel de bewindvoerders als topman Ivo Richaers van kampeerwinkelketen Vrijbuiter rekenen erop dat er een doorstart komt. “Outdoor groeit hard en er is een heel grote groep klanten die de combinatie van een webshop en een winkel wezenlijk vindt”, aldus Richaers in het Dagblad van het Noorden.

Meerdere gegadigden hebben zich gemeld voor een overname. De bewindvoerders zijn bezig te inventariseren wat het bedrijf kandidaat-kopers te bieden heeft en hoe de financiën van de retailer weer gezond te maken zijn. Eerder werd al duidelijk dat de overheadkosten en huren een zware last vormen.

Het is nog niet te merken dat klanten de winkels mijden, zegt de directeur, die een faillissement hoopt de kunnen afwenden. Vrijbuiter verkeert sinds eind vorige week in surseance van betaling.

Vrijbuiter houdt zijn vier winkels zo lang mogelijk geopend. Als gevolg van de drukke zomerperiode rekent de winkelketen momenteel op zo’n miljoen euro omzet per week. De jaaromzet van de retailer bedroeg in 2016 zo'n zestien miljoen euro.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!