Huawei en T-Mobile openen gezamenlijke winkels

Huawei en T-Mobile openen gezamenlijke winkels

T-Mobile en telefoonfabrikant Huawei hebben vrijdag de deuren geopend van een partnerstore in Rotterdam. Afgelopen weekend volgde een gezamenlijke winkel in Breda.

De winkels in Rotterdam en Breda zijn respectievelijk aan het Beursplein en de Ginnekenstraat gevestigd, op locaties waar T-Mobile al winkels had. Met de opening van de partnerstores wil Huawei ‘nog dichter bij de Nederlandse consument staan’ en een ‘volledig geïntegreerde productervaring’ bieden. Binnen het winkelconcept kan de consument kennismaken met de verschillende producten van Huawei en ervaren hoe die functioneren op het netwerk van T-Mobile. Ook kunnen ze er terecht voor persoonlijk advies. 

De samenwerking is volgens beide partijen het gevolg van de groei van Huawei in Nederland. De Chinese producent is in Nederland de nummer drie in de markt voor smartphones. Volgens director consumer business Richard de Borst van Huawei Nederland markeren de winkels ‘een volgende fase’ in de groeistrategie van het merk. T-Mobile opende vorig jaar in Amsterdam ook al een partnerstore met Sony.

Twee weken terug werd al bekend dat Huawei The Fixables heeft geselecteerd als officiële reparatieservice voor zijn smartphones en tablets. Klanten van Huawei kunnen daardoor bij de voormalige RetailRookie terecht om hun toestel te laten maken. The Fixables repareert al langer voor onder meer Apple, Samsung, LG, OnePlus en Sony. Huawei heeft de laatste jaren rap aan marktaandeel gewonnen in de smartphone- en tabletmarkt en The Fixables verwacht dat deze ontwikkeling zal doorzetten.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends