Unibail-Rodamco-Westfield verkoopt vier regionale winkelcentra in Spanje. De kopende partij is Morzal Properties Iberia, dat in totaal 489 miljoen euro neerlegt.

Het gaat om winkelcentra in Badajoz, Bahía de Cádiz, Sevilla en Valladolid, variërend van 36 tot 66 duizend vierkante meter. De transactie maakt deel uit van de eerder aangekondigde drie miljard aan desinvesteringen die Unibail noodzakelijk acht. Na de verkoop bestaat het Spaanse portfolio van de Nederlands-Franse vastgoedbelegger uit zes ‘flagshipbestemmingen’, zoals La Maquinista in Barcelona en La Vaguanda en Parquesur in Madrid.

Unibail-Rodamco-Westfield kreeg zijn nieuwe naam na de overname van Westfield, dat 35 winkelcentra in de Verenigde Staten bezit. Vorige maand onthulde het bedrijf zijn visie op het winkelcentrum van de toekomst, gebaseerd op inzichten van een panel met een futurist, mode-innovator, retailspecialist en experimentele fysioloog. In 2028 is het winkelcentrum volgens het concern een ‘hyper-verbonden microstad, gedreven door sociale interactie en met zijn eigen community’.