Vrijbuiter failliet verklaard

Vrijbuiter failliet verklaard

Kampeerwinkelketen Vrijbuiter is dinsdag door de rechtbank Noord-Nederland failliet verklaard. De curatoren werken nog altijd aan een doorstart.

De bij Vrijbuiter ontstane problemen lijken volgens de curatoren een gevolg van een combinatie van langjarige verplichtingen, groeiambities en moeilijke marktomstandigheden. De vier winkels blijven voorlopig geopend. Het personeel is dinsdagavond officieel ontslag aangezegd, maar blijft voorlopig aan het werk. Bij de curatoren hebben zich meerdere geïnteresseerden gemeld.

Vrijbuiter verkeerde sinds begin vorige week al in surseance van betaling. Directeur Ivo Richaers sprak nog de hoop uit een faillissement te kunnen afwenden. De winkels draaien volgens hem niet slecht, maar de overhead vormde een te zware last. 

Vrijbuiter bevond zich vier jaar terug ook al op de rand van een faillissement. De outdoorketen introduceerde in 2016 een 2.0-concept, waarmee een ommekeer van de grond had moeten komen. De retailer slaagde er echter niet in om in de zwarte cijfers te komen.
 

Reacties 1


Reinder Koornstra 1 aug, 15:04

Nee, de Vrijbuiter had gelijk door moeten pakken naar het 3.0 concept van 'De Nieuwe Winkelier'. Veel te grote winkels, in Zuidlaren geen probleem, maar in Zaandam en Gouda wel degelijk!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!