NS weet Starbucks, Broodzaak en Smullers te slijten

NS weet Starbucks, Broodzaak en Smullers te slijten

NS heeft kopers gevonden voor drie retailformules op zijn treinstations. SSP, HMSHost en Lagardere nemen respectievelijk Starbucks, Broodzaak en Smullers over.

De winkels van Broodzaak gaan per 1 december als eerste over naar de nieuwe exploitant. De vestigingen van Starbucks en Smullers volgen respectievelijk op 1 januari en 1 februari volgend jaar. Afgesproken is dat alle in totaal dertienhonderd medewerkers met een vergelijkbaar arbeidsvoorwaardenpakket mee gaan naar de nieuwe uitbaters. 

NS zegt een ‘regiefunctie’ te behouden en continu te monitoren of het aanbod voldoet aan de wensen van reizigers. Daarnaast zijn afspraken gemaakt over onder meer het aanbod, openingstijden en de dienstverlening. NS blijft de formules Kiosk, Stationshuiskamer, Railcatering, AH to go en Julia’s zelf exploiteren. Eerder deze maand werd al bekend dat HEMA zijn negen stationswinkels zelf in handen neemt.

Met de verkoop van de retailactiviteiten wil NS zich meer op zijn kerntaken richten. Tien jaar geleden waren er volgens het spoorwegbedrijf bijna geen marktpartijen die stationswinkels wilden uitbaten, maar nu zijn het populaire locaties in de markt.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!