Walmart verzamelt boodschappen met robot

Walmart verzamelt boodschappen met robot

Walmart test een gerobotiseerd systeem voor het picken van online orders bij zijn winkels. De retailer gaat daarvoor een samenwerking aan met Alert Innovation, dat de eerste zogenoemde Alphabot in de vestiging in Salem heeft geïnstalleerd.

De afdeling voor online orders is bijna tweeduizend vierkante meter groot en bevindt zich tegen de oorspronkelijke winkel aan. Online bestelde boodschappen worden daar automatisch verzameld door mobiele karretjes, die ze bij de medewerkers van Walmart bezorgen. De personal shoppers van de Amerikaanse winkelketen stellen de orders samen en overhandigen ze daarna aan de klant.

De nieuwe oplossing moet aan het eind van dit jaar in werking treden. Klanten kunnen dan een groot deel van de boodschappen via dit systeem bestellen. Verse producten moeten ze nog wel in de winkel zelf aanschaffen. 

De winkel wordt verder voorzien van een afhaaltoren voor andere bestellingen op Walmart.com. Verder is Walmart van plan om ook boodschappen vanuit de vernieuwde vestiging te bezorgen.

 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends