Naam Athleteshop 'besmeurd': geen doorstart

Naam Athleteshop 'besmeurd': geen doorstart

Geen enkele partij heeft een bod uitgebracht om Athleteshop in zijn geheel door te starten met behoud van een deel van het personeel. De naam is ‘ernstig besmeurd’, schrijft curator Peter Bakker in zijn faillissementsverslag. Er zouden te veel investeringen nodig zijn om het imago te herstellen.

Athleteshop ging in juni failliet. De webwinkel maakte in de laatste vijf jaar weliswaar een explosieve omzetgroei door, maar leed verlies en ‘kende een permanente liquiditeitsbehoefte’. In 2017 stond het bedrijf 3,6 miljoen euro in het rood op een omzet  van 22,7 miljoen.

De marges waren volgens de curator te gering en de onderneming heeft ‘de grenzen van de omzetgroei had bereikt en overschreden’. Leveranciers kregen niet tijdig betaald en stopten met leveren, terwijl klanten wel betaalden maar hun bestelling niet of ondeugdelijk geleverd kregen.

Door de leveringsproblemen kwam Athleteshop negatief in het nieuws bij het tv-programma Kassa, waarna onder meer de bestellingen afnamen en de liquiditeitsproblemen toenamen. Een schuldsaneringsronde onder leveranciers mocht volgens de curator niet meer baten.

Al voor het faillissement heeft Atletheshop zijn activiteiten volledig gestaakt, waardoor veel bestellingen niet meer zijn geleverd. Inmiddels hebben meer dan 4.300 klanten en leveranciers een vordering ingediend, die gezamenlijk 3,7 miljoen euro terugeisen. De kans dat zij hun geld terug zien is volgens de curator ‘zeer minimaal’. Nu een doorstart van Athleteshop van de baan is, wordt de onderneming in onderdelen verkocht.

RetailTrends