Van der Velde maakt van Waanders een boekwinkelketen

Van der Velde maakt van Waanders een boekwinkelketen

Boekhandel Waanders In de Broeren uit Zwolle is na langdurige onderhandelingen verkocht aan Van der Velde Boeken. De nieuwe eigenaar wil onder de naam Waanders een cluster van boekwinkels in de regio opzetten, zegt directeur Ad Peek tegenover De Stentor.

De Zwolse boekhandel was in handen van Wim Waanders, die wel eigenaar blijft van de Broerenkerk. De 74-jarige ondernemer neemt na ruim vijftig jaar afscheid van het boekenvak. Hij heeft de naam Waanders in licentie gegeven aan de nieuwe eigenaren.

Voor Van der Velde is het de achtste boekhandel. Het bedrijf is actief met winkels in Sneek, Dokkum, Drachten, Assen en twee in Groningen en heeft tevens plannen voor een zaak in Harlingen. Het familiebedrijf werd opgericht in 1892.

De winkel in Zwolle is volgens Peek het startpunt van een nieuw cluster, al is er nog geen concrete interesse in andere boekenwinkels in de omgeving. “Maar die winkels melden zich vanzelf bij ons, leert mijn ervaring. Het is dan de bedoeling om alle winkels in dit regionale cluster de naam Waanders te laten voeren”, zegt hij.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!