Van der Velde heeft topjaar: 'Waanders is kers op de taart'

Boekhandelketen Van der Velde is goed voor een jaaromzet van zestien miljoen euro. Met de overname van Waanders In de Broeren komt daar bijna vijf miljoen bij. Het rendement bij de Zwolse boekhandel ligt een stuk lager dan dat van Van der Velde, meldt Het Financieele Dagblad.

Van der Velde, goed voor acht vestigingen in het noorden van het land, beleeft naar eigen zeggen een topjaar. “Waanders is de kers op de taart”, stelt directeur Ad Peek. Hij noemt de winkel in de Broerenkerk de mooiste boekhandel van Nederland. “We hebben veel positieve reacties gekregen op de overname, ook van grote boekenuitgevers.”

De nieuwe eigenaar heeft de huidige locatie in Zwolle voor tien jaar vastgelegd. Ook mag 25 jaar lang gebruik worden gemaakt van de naam Waanders, als er meer boekhandels in de IJsselregio worden geopend. “En dat zou zomaar kunnen gebeuren”, aldus Peek.

Waanders In de Broeren wil na de overname doordeweeks langer openblijven en is voortaan elke zondag geopend. Van der Velde wil verder in Zwolle onder meer de banden met regionale bibliotheken aanhalen. Dat heeft volgens hem bij de winkels in Noord-Nederland tot extra omzet geleid. Sinds kort worden nieuw verschenen titels direct geleverd aan de bibliotheken, waardoor die eerder beschikken over uitleenboeken waar veel vraag naar is.

Reacties 3


Eduard Plate 14 aug, 12:35

Van der velde is prachtzaak, qua assortiment bieden ze toegevoegde waarde voor Waanders. Goede boekwinkels zijn er heel weinig, ik zie, ook als als ex directeur AKO boekenwinkels, goede succeskansen


Reinder Koornstra 14 aug, 13:16

Natuurlijk is Waanders de 'kers op de taart', de flagshipstore die iedereen kent. Maar die het rendement van de andere winkels nodig heeft om te kunnen voortbestaan! Succes!


Jos Van Dalfsen 14 aug, 20:31

Mooi dat de continuïteit met deze overname is gewaarborgd en middels verruimd assortiment en openingstijden de omzet verder kan groeien, Succes

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!