​Waanders: ‘SlijtersUnie misbruikt de wet’

​Waanders: ‘SlijtersUnie misbruikt de wet’

De SlijtersUnie misbruikt de Drank- en Horecawet voor eigen economische voordelen. Dat zegt eigenaar Wim Waanders van de Zwolse boekhandel Waanders in De Broeren op RetailWatching.

Waanders in De Broeren verkoopt ook flessen wijn bij een aantal van zijn boeken, maar moet daar op last van de rechter mee stoppen na een klacht van de SlijtersUnie. De branchevereniging beroept zich daarbij onder meer op valse concurrentie voor slijters. “Terwijl zij zelf wel boeken over wijn mogen verkopen”, aldus Waanders.

De boekverkoper roept de politiek op om de Drank- en Horecawet aan te passen. “Die is zo archaïsch als een deur.” Waanders onderzoekt daarnaast de mogelijkheden om als warenhuis verder te gaan, zodat hij de wijn terug in de winkel kan brengen. Hij verwacht daar een paar maanden voor nodig te hebben.

De SlijtersUnie verloor woensdag een rechtszaak tegen de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) over de proef met mengvormen tussen retail en horeca. VNG hoeft deelnemende winkels daarom niet op te roepen met de pilot te stoppen. Waanders valt zelf niet onder de proef, omdat hij wijn in gesloten flessen verkoopt en niet gratis schenkt voor directe consumptie.

Lees meer over het hoe en waarom van de wijnverkoop bij Waanders in De Broeren op RetailWatching.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!