De Waard gered, toekomst Vrijbuiter onzeker

De Waard gered, toekomst Vrijbuiter onzeker

Tentenmerk De Waard heeft een nieuwe eigenaar gevonden in de Nederlandse Sunshine Group. Ook de b2b-activiteiten van kampeerwinkelketen Vrijbuiter vallen onder de deal. De toekomst van de winkels is nog onzeker.

De Sunshine Group komt uit Doetinchem en is al eigenaar van de merken Dorema, Alpenkreuzer en Glampinglodges. Met de overname van De Waard krijgen ze ook de brandstore in Heerde, het atelier in Roden en de fabriek in Tsjechië in handen.

De kansen op een doorstart van Vrijbuiter lijken door de deal met de Sunshine Group geslonken. Van de ruim veertig gegadigden zouden er nog twee over zijn. Volgende week hopen de curatoren meer duidelijkheid te kunnen geven over de toekomst van de vier megastores.

Vrijbuiter-directeur Ivo Richaers had liever gezien dat de twee bedrijven dezelfde nieuwe eigenaar zouden krijgen. Daar waren de biedingen echter niet naar, zegt hij tegenover RTV Drenthe. “We hadden het liever bij elkaar gehouden, dus het is een beetje bitterzoet.”

Reacties 1


Jan van Rossem 17 aug, 12:28

Wees blij dat de winkel weer open gaat .ff goed Reorganiseren ,Niet te veel voorraad op de planken .de fabriek kan dat beter op voorraad houden dan de winkelketen en je hebt het zo besteld. Ik zie er wel weer toekomst in.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!