Winkeliers in actie tegen mobiele bendes

Winkeliers in actie tegen mobiele bendes

De Nederlandse detailhandel bindt samen met de politie en het Openbaar Ministerie de strijd aan met rondtrekkende bendes. Ze verzamelen en delen informatie, die de politie en het OM kunnen gebruiken voor opsporing en vervolging.

Woensdag is het startschot gegeven voor een intensievere landelijke samenwerking in streed tegen deze mobiele bendes, die vaak internationaal opereren. Ze maken zich schuldig aan verschillende vormen van inbraken en diefstallen, waaronder winkeldiefstal.

Winkeliers lopen volgens Detailhandel Nederland jaarlijks honderden miljoenen euro’s schade op door deze bendes. Winkeliers kunnen ‘gebundelde en geanalyseerde informatie’ voortaan delen via een waarschuwingsregister. “Door landelijk samen te werken en bepaalde gegevens te delen, kunnen bendes eerder worden ontmaskerd en aangepakt en winkeliers sneller worden gewaarschuwd”, aldus secretaris winkelcriminaliteit Bert van Steeg.

Het waarschuwingsregister geldt als eerste maatregel van de onlangs opgerichte Taskforce Mobiel Banditisme. Het protocol biedt de mogelijkheid om gegevens van mobiele bendes landelijk te delen met deelnemende winkelbedrijven. MediaMarkt is een van de deelnemende winkelketens.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!