Oud-ceo Steinhoff: 'Zakenpartner schuld van problemen'

Oud-ceo Steinhoff: 'Zakenpartner schuld van problemen'

Een conflict tussen voormalig Steinhoff-topman Markus Jooste en zakenpartner Andreas Seifert heeft het winkelbedrijf aan de rand van de afgrond gebracht. Dat zei Jooste volgens Bloomberg bij een hoorzitting in Zuid-Afrika, waar hij woensdag voor het eerst over de slepende affaire naar buiten trad.

Steinhoff was dichtbij een faillissement, nadat eind vorig jaar onregelmatigheden in de boekhouding werden ontdekt. Jooste was daar naar eigen zeggen niet van op de hoogte. Een juridisch conflict met Seifert, mede-eigenaar van meubelketen Poco, trok volgens hem de aandacht van toezichthouders. Het woonwinkelbedrijf zelf weerspreekt het verhaal van Joosten, en probeert hem strafrechtelijk vervolgd te krijgen.

Steinhoff kwam onlangs met schuldeisers tot een akkoord, waardoor een faillissement voorlopig van de baan is. In december werd duidelijk dat het concern voor 21 miljard dollar aan schulden had uitstaan. Het Zuid-Afrikaanse concern is in Europa actief met meubelketens als Conforama en Poco en is sinds vorig jaar eigenaar van het Britse Poundland. Het bedrijf heeft een hoofdkantoor in Nederland, maar geen winkels.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!