Aldi-topman weg na 'onenigheid over modernisering'

Marc Heussinger is per direct opgestapt als ceo van Aldi Nord. Zijn contract werd iets meer dan een jaar geleden nog met vijf jaar verlengd tot eind 2021.

Heussinger werd binnen het bedrijf en door de eigenaarsfamilie ervan beschuldigd dat hij het moderniseringsprogramma, dat een jaar geleden werd vastgesteld, niet snel genoeg implementeerde. Bovendien bleven de groeicijfers van de discounter achter bij de verwachtingen. De ceo op zijn beurt klaagde erover dat zijn beslissingen herhaaldelijk in twijfel werden getrokken en dat hij werd belemmerd in de uitvoering. Hij zou de indruk hebben gehad dat de Jakobus-stichting van de familie Albrecht, die een derde van het supermarktbedrijf bezit, geen vertrouwen in hem had.

Insiders laten aan Manager Magazin weten dat Torsten Hufnagel, die al eens als plaatsvervanger van Heussinger fungeerde, zijn taken voorlopig waarneemt. Of hij hem definitief opvolgt, is nog niet bekend. Onder alle aandeelhouders moet daarover eerst overeenstemming worden bereikt.  

Eind vorig jaar werd de macht van de erfgenamen van Aldi-oprichter Theo Albrecht binnen Aldi nog nog ingeperkt, nadat de rechter uitspraak deed in een slepende familieruzie. Heussinger reageerde daarop verheugd, en zei dat de bedrijfsleiding door die beslissing meer controle kreeg ten koste van de familie.

Onder Aldi Nord vallen onder meer de vijfhonderd filialen in Nederland, die net als de winkels in alle andere markten een restyling krijgen. In ons land kost die operatie mogelijk zo’n vijfhonderd miljoen euro. Aldi maakte vorig jaar een begin aan het grootste renovatieproject uit de geschiedenis, waarvoor 5,2 miljard euro is gereserveerd.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!