Aldi benoemt plaatsvervanger tot ceo

Torsten Hufnagel is definitief aangesteld als de nieuwe ceo van Aldi Nord. Twee weken geleden nam hij deze functie al tijdelijk over na het plotselinge vertrek van Marc Heussinger.

De aanstelling komt niet als een verrassing. De 45-jarige Hufnagel is al sinds 2015 lid van de raad van bestuur. Al eerder had hij als plaatsvervanger voor Heussinger opgetreden. Hufnagel wordt gezien als de architect van Aldi's moderniseringsprogramma. 

Naast ceo is Hufnagel ook aangesteld als algemeen manager van de raad van bestuur. Onder zijn leiding wordt de modernisering van de Aldi Nord-vestigingen voortgezet. Onder Aldi Nord vallen onder meer de vijfhonderd Nederlandse filialen. In ons land kost de restyling zo’n vijfhonderd miljoen euro. Voor het totale project is 5,2 miljard euro gereserveerd.

Heussinger stapte onlangs om onbekende redenen per direct op als ceo, terwijl zijn contract iets meer dan een jaar geleden nog met vijf jaar werd verlengd tot eind 2021. Binnen het bedrijf en door de eigenaarsfamilie werd hij ervan beschuldigd het moderniseringsprogramma niet snel genoeg te implementeren. Bovendien bleven de groeicijfers achter bij de verwachtingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!