Na twee jaar toch weer ceo voor Richemont

Fabrikant van luxeartikelen Richemont heeft Jerôme Lambert benoemd tot nieuwe ceo. Dat laat het bedrijf in een persbericht weten. Deze benoeming is opvallend, omdat het bedrijf deze functie twee jaar geleden nog heeft afgeschaft.

De grote man achter het concern, Johann Rupert, vond het bedrijf destijds te groot om door één man geleid te worden. Divisiedirecteuren van de verschillende takken legden sindsdien rechtstreeks verantwoording af bij de raad van commissarissen, een besluit dat de nodige weerstand opriep.   

Als ceo zal Lambert nauw samenwerken met de directeuren van Van Cleef & Arpels en Cartier. “Als eerste onder gelijken werkt hij in partnerschap met zijn mede-topfunctionarissen in de raad van bestuur”, stelde Rupert. De directeuren blijven nog wel direct onder de raad van commissarissen vallen.

Lambert is al ruim twintig jaar actief binnen het Zwitserse concern. Werkzaam als topman van horlogemerk Jaeger-LeCoultre wist hij het vertrouwen van Rupert te winnen. Daarna gaf hij leiding aan de merken Montblanc en A. Lange & Söhne. Sinds vorig jaar is Lambert coo van de Richemont Groep, dat onder meer eigenaar is van webwinkel Yoox Net-a-Porter.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!