Jutter Speijs mikt op duizend onbemande gemakswinkels

Jutter Speijs mikt op duizend onbemande gemakswinkels

Jutter Speijs wil binnen drie jaar groeien naar driehonderd locaties bij hotels en kantoren. Over vijf jaar moeten dat er zelfs duizend in binnen- en buitenland zijn, zo laat de RetaikRookie weten in het septembernummer van RetailTrends.

Jutter Speijs heeft momenteel twaalf onbemande gemakswinkels in Nederlandse hotels en één in een kantoor. Dit jaar komen er naar verwachting nog zes nieuwe bij hotels en vier in kantoren. Om de groei te versnellen is de RetailRookie is in gesprek met verschillende ketens, waarbij het gaat om projecten van tachtig tot 150 hotels. “We zoeken partners steeds meer in die hoek”, aldus mede-eigenaar Laurens de Kleine.

Jutter Speijs voert ook al gesprekken met een hotelketen in Duitsland, waaruit mogelijk een grootschalgie samenwerking voortvloeit. Alle West-Europese landen en de Verenigde Staten zijn potentieel interessant voor het concept, zegt De Kleine. “Overal waar de hospitality density groot genoeg is en waar goede partners zijn voor de bevoorrading, is ons concept snel uit te rollen.”

Om de plannen van de grond te krijgen, volgt in oktober een grote investeringsronde. Jutter Speijs geeft daarbij de voorkeur aan private funding, omdat een strategische investeerder de onafhankelijkheid zou kunnen belemmeren. “We willen niet dat ons assortiment bepaald wordt door een grote naam.”

Lees in het septembernummer van RetailTrends meer over Jutter Speijs en de andere negen RetailRookies van 2018-2019. Klik hier om het magazine digitaal te lezen. Nog geen member? Klik dan hier voor meer informatie
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends