'Amazon wil drieduizend kassaloze winkels'

Amazon zou van plan zijn om in de komende jaren drieduizend kassaloze winkels te openen. Dit meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

De internetgigant zou eind dit jaar tien locaties geopend willen hebben. Aan het einde van volgend jaar moeten dat er vijftig zijn en in 2021 is de doelstelling om drieduizend winkels te hebben. Op dit moment heeft Amazon drie Amazon Go-winkels in Seattle en is er onlangs één in Chicago geopend.

Ceo Jeff Bezos wil de huidige plannen voor Amazon Go-winkels doorontwikkelen. Volgens hem gaat een ‘meer van hetzelfde aanpak’ niet werken. Bezos zou interesse hebben in een formule naar voorbeeld van ketens als 7 Eleven en Pret A Manger. Amazon zelf weigert commentaar te geven op de geruchten.

Amazon Go maakt geen gebruik van kassa’s. Klanten scannen hun telefoon bij het betreden van de winkel en doen de boodschappen. Sensoren registreren de gekozen producten en houden een digitale kassabon bij. Zonder te betalen kan de klant de winkel verlaten en het systeem rekent de producten automatisch af op de klantenkaart.  

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!