Charlie Temple-oprichter 'doet een stapje terug'

Leon Planken bemoeit zich voortaan minder met de dagelijkse operatie van Charlie Temple. “Na twee jaar startupfase kan ik een stapje terug doen en mijn agenda leegmaken voor groei”, zegt de oprichter van de online brillenverkoper tegen Quote.

Charlie Temple heeft inmiddels vijftig mensen in dienst, waardoor Planken de dagelijkse operatie wat meer los kan laten. “Het creëren en nadenken over waar we heen willen past meer bij mij.” De RetailRookie of the Year van 2017/2018 wil voor 2021 de grootste brillenverkoper van Europa zijn.

Charlie Temple krijgt er volgens Planken elke maand tienduizend nieuwe klanten bij. Een op de twintig brillen op sterkte in Nederland komt nu van de etailer. Planken verwacht veel van de onlineoogmeting als ‘enorme katalysator’ voor de nabije toekomst. “Wanneer een consument die meting thuis kan doen via een app, kan het marktaandeel exponentieel omhoog naar misschien wel vijftig procent.”

Charlie Temple is naar eigen zeggen tachtig procent goedkoper dan een stenen brillenwinkel. Hoewel Planken een jaar terug tegen RetailTrends zei binnen een half jaar de grens over te willen, is het daar nog niet van gekomen. De voormalige RetailRookie kijkt zowel naar België en Duitsland als de Verenigde Staten.
 

Reacties 1


Peter Jansen 1 okt, 13:40

Zijn vorige bedrijf is failliet gegaan (bron: google)

Hoezo groot en maar willen groeien? Van eten groei je ook, maar is vaak niet gezond.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!