Supermarktketen Auchan wil stadsboerderijen openen

Auchan wil ongeveer vijftig stadsboerderijen openen die zijn supermarkten gaan bevoorraden. De supermarktketen bezit via zijn vastgoedtak Ceetrus honderden hectaren landbouwgrond, meldt het Franse magazine LSA.

Elke winkel zou zo’n honderd hectare grond tot zijn beschikking krijgen. Daar moeten in samenwerking met de agrarische wereld lokale producten geteeld worden, waar mogelijk biologisch. Auchan wil ook de omgeving, zoals scholen en lokale verenigingen, bij de stadsboerderij betrekken. ‘Het idee is om honderd procent lokaal te zijn dankzij een boerderij naast de winkel, die lokale en seizoensgebonden producten aanbiedt, geteeld door en voor de lokale bevolking’, aldus het bedrijf.

De producten zullen in de supermarkten van Auchan onder een eigen naam worden gekocht. Welk merk dat is, maakt de Franse retailer nog niet bekend.

De eerste stadsboerderijen moet vanaf 2020 worden geopend. Auchan kijkt naar locaties in heel Frankrijk, behalve in de regio van Parijs. Daar zou de grond te schaars en duur zijn om in te zetten als stadsboerderij.

Reacties 1


Jan Prinsen 8 okt, 14:31

Dit zijn wel mooie projecten maar hoe dit alles rendabel krijgen is een andere vraag. En wat met de uitstoot en fijn stof op de producten in de stad?
De waarom van dit soort fantasie projecten is ons ook niet duidelijk.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!