Einde van Emté nabij: distributiecentra gaan dicht

Einde van Emté nabij: distributiecentra gaan dicht

Jumbo en Coop nemen de distributiecentra en vleescentrale van Emté niet over. De locaties in Kapelle, Putten en Enschede gaan naar verwachting komend jaar dicht, zo laat de supermarktketen weten.

Emté bouwt zijn logistieke activiteiten tot medio 2019 af. Eind februari sluit het dc in Kapelle, waarna de nog bestaande supermarkten worden beleverd vanuit Putten. Dat pand gaat naar verwachting in juni volgend jaar dicht. 

De sluiting van de vleescentrale in Enschede hangt samen met de snelheid van de winkelombouw. Waarschijnlijk worden de activiteiten daar tegen het einde van het eerste kwartaal van 2019 gestaakt. De supermarkten van Emté zijn voor hun vlees dan op andere leveranciers aangewezen. 

Als gevolg van de sluitingen is het volgens Emté niet uit te sluiten dat medewerkers hun baan verliezen. Ze krijgen via een intern vacatureplatform de mogelijkheid te solliciteren bij Jumbo en Coop. Daarnaast is er een sociale begeleidingsregeling voor het personeel in Kapelle, Putten, Enschede en op het hoofdkantoor in Veghel, dat uiterlijk 1 juli 2019 dichtgaat.

De ombouw van de supermarkten van Emté naar Jumbo en Coop is in volle gang. Zestien vestigingen zijn al overgegaan naar hun nieuwe formule. In totaal worden er 130 supermarkten omgebouwd.

Reacties 2


Joep Meloen 16 apr, 15:19

Jos zwa-> zwartkijker !


Jos Zwa 6 dec, 15:28

Het wordt tijd. Inmiddels ligt in het fruitschap van de Emte beschimmelde waar.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!