'Marqt is te gewoon geworden'

'Marqt is te gewoon geworden'

Marqt opent voorlopig alleen winkels in de omgeving van Amsterdam. Dat zegt topman Joost Leeflang van de supermarktketen in een interview met Distrifood.

De keten is wel van plan uit te breiden. “Binnenkort staat een winkelopening op het programma, waar dat is wil ik nog even voor me houden”, aldus Leeflang. “Daarna staan er nog een paar op het programma.” Omdat de distributie plaatsvindt in Amsterdam kijkt de topman niet naar andere locaties. Dat zou een te grote impact hebben op de logistiek. Vestigingsplaatsonderzoek heeft volgens Leeflang wel uitgewezen dat Marqt ook in Arnhem of Enschede zou kunnen renderen.

Op termijn verwacht Leeflang het huidige winkelbestand te kunnen verdrie- of verviervoudigen. Momenteel bestaat de keten uit vijftien vestigingen. De eerste vestiging aan de Overtoom is volgens de topman aan de grote kant. Latere winkels kregen een oppervlak van maximaal vierhonderd vierkante meter. Dat formaat zou veel makkelijker zijn om bij de mensen te komen.

Daarnaast is het concern bezig het assortiment aan te passen. Volgens Leeflang is de supermarktketen ‘te gewoon’ geworden en moet het assortiment laten zien wie Marqt is en waar het voor staat.

Leeflang ziet wel toekomst voor Marqt. “Je ziet steeds meer, met name in stedelijk gebied, dat mensen de dagelijkse boodschappen doen op basis van de vraag van dat specifieke eetmoment. Met ons concept kunnen wij daarin een rol spelen.” Er wordt momenteel nog geen winst gemaakt door de duurzame supermarktketen. Vorig jaar schreef het bedrijf een nettoverlies van 1,3 miljoen euro in de boeken. Het jaar daarvoor stond het 1,4 miljoen in het rood.

Reacties

Kortom, het gaat geweldig!
Sta altijd weer verbaasd over uitlatingen van retailers!

Geplaatst door Reinder Koornstra op 12 oktober 2018 om 13:37

Laatste nieuws

RetailTrends