'Oprichters van Marqt grijpen naast 14 miljoen euro'

'Oprichters van Marqt grijpen naast 14 miljoen euro'

Oprichters Meike Beeren en Quirijn Bolle van de duurzame supermarktketen Marqt hebben een rechtszaak verloren van ex-aandeelhouder Annelies van der Vorm. Volgens de twee is Marqt door haar toedoen voor veel te weinig geld verkocht aan Udea, de moedermaatschappij van Ekoplaza. Ze eisten daarom 14 miljoen euro, meldt Quote.

Het zakenblad schrijft dat Udea in 2019 14,6 miljoen euro voor Marqt neerlegde. Maar er lag ook een bod van 30 miljoen euro van supermarktketen Jumbo. Aandeelhouder Van der Vorm koos voor het bod van Udea. Onder de vleugels van de Ekoplaza-moeder zou 'het gedachtegoed van Marqt' beter behouden blijven. De aandeelhouders hadden eerder afgesproken dat één aandeelhouder de anderen kon dwingen om in te stemmen met een bod.

Beeren en Bolle vinden dat Van der Vorm ten onrechte gebruikmaakte van dit recht. De twee beweren dat zij via een omweg verbonden was aan Udea en dat ze vertrouwelijke informatie aan het bedrijf had doorgespeeld. De rechter acht dat niet bewezen en stelt ook vast dat de oprichters hebben erkend dat het gedachtegoed onder Jumbo niet veilig was, meldt Quote.

Het oprichtersduo probeerde eerder vergeefs de overname door Udea te voorkomen. Ze wilden het verlieslijdene Marqt met hulp van een investeerder kopen en vroegen om meer tijd om een bod te kunnen doen. Volgens de rechtbank hadden ze die kans al gehad en bood de overeenkomt met Udea voldoende juridische basis om de overdracht af te dwingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!