Picnic doet 'zaak Verstappen' over met rechtenstudenten

Picnic doet 'zaak Verstappen' over met rechtenstudenten

Picnic organiseert in aanloop naar het hoger beroep tegen Max Verstappen een pleitwedstrijd voor rechtenstudenten. De titel van de wedstrijd: 'To Parodie or Not to Parodie: Verstappen vs. Picnic revisited'.

In 2016 maakte Picnic een Facebook-filmpje met een look-a-like van Max Verstappen in de hoofdrol. Het management van de Formule 1-coureur was hier niet van gediend en klaagde de online supermarkt aan. De rechter veroordeelde de online supermarkt tot een boete van honderdvijftigduizend euro. Dat was tweehonderdduizend euro minder dan de eis van het Verstappen-kamp. 

Picnic ging in hoger beroep tegen de uitspraak. Binnenkort buigt de rechter zich over de zaak en daar speelt de online supermarkt nu alvast op in met de pleitwedstrijd. Gerechtelijke uitspraken naar aanleiding van geschillen op social media zijn volgens de boodschappenbezorger relatief nieuw. Het bedrijf is benieuwd hoe 'de juristen van morgen' hier tegen aankijken. 

In drie rondes nemen twee teams, bestaande uit vier studenten, het tegen elkaar op. De rondes zijn ingedeeld in de thema’s rechtmatigheid, schadevergoeding en -berekening en maatschappelijk belang. Elk team krijgt een kwartier om de jury te overtuigen.  
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!