Starbucks sluit Nederlands kantoor en draagt winkels over

Starbucks sluit Nederlands kantoor en draagt winkels over

De bedrijfsstructuur van Starbucks in de EMEA-regio gaat rigoureus op de schop. De koffieketen draagt de winkeloperatie in de Benelux en Frankrijk over aan een franchisepartner en sluit zijn kantoor in Amsterdam.

De winkeloperatie komt in handen van Alsea, een grote restaurantexploitant uit Zuid-Amerika. Het bedrijf krijgt de rechten om winkels van Starbucks in de Benelux en Frankrijk te beheren en verder te ontwikkelen. Dat zijn er momenteel meer dan 260. Alsea werkt al zestien jaar met de koffieketen samen en exploiteert ruim negenhonderd vestigingen in Argentinië, Chili, Colombia, Mexico en Uruguay. 

Starbucks maakt verder bekend het support centre in Amsterdam te sluiten als gevolg van de reorganisatie. In dit Europese regiokantoor werken nu zo’n 190 medewerkers, die bijna allemaal hun baan verliezen. De functies op het gebied van marketing, logistiek en andere ondersteunende taken verhuizen naar een nieuw hoofdkantoor in Londen. De koffiebranderij die in 2002 in Amsterdam werd geopend en waar tachtig mensen werken, blijft wel open.

Starbucks is wereldwijd met meer dan 25 duizend winkels actief, waarvan er 3.200 in de EMEA-regio te vinden zijn. De Amerikaanse retailer opende vorige maand nog een eerste filiaal in Italië volgens het concept Starbucks Reserve Roastery.

Reacties

Die 190 medewerkers in Amsterdam raak je niet zomaar kwijt. Er zijn geen economische en dwingende redenen om te vertrekken. Gaat nog wel wat kosten.

Geplaatst door Seb Seb op 19 oktober 2018 om 13:57

Je zou bijna denken dat het afschaffen van de dividendmaatregel er iets mee te maken heeft......

Geplaatst door Alex V op 21 oktober 2018 om 09:13

Laatste nieuws

RetailTrends