UberEats wil binnen drie jaar maaltijden bezorgen met drones. Dat blijkt volgens de Wall Street Journal uit een vacature op de website van het bedrijf.

In de vacature zou Uber specifiek zoeken naar een werknemer die een programma op kan zetten voor maaltijdbezorging per drone. De persoon in kwestie moet 'veilige, legale, efficiënte en schaalbare vluchtoperaties' kunnen organiseren. Uber zou in 2021 de eerste commerciële vluchten in de Verenigde Staten willen maken en volgend jaar al beginnen met testvluchten. 

Nadat de krant Uber confronteerde met de vacature, werd deze offline gehaald. Een woordvoerder zei dat het plan zich nog in een vroeg stadium bevindt. Ook zou de functie het programma niet volledig omschrijven. In mei vertelde Uber-ceo Dara Khosrowshahi al dat het bedrijf eraan dacht om drones in te zetten voor UberEats. 

Uber is niet het enige bedrijf dat zich op drones richt voor bezorging. De Amerikaanse bedrijven Amazon en Walmart hebben al geëxperimenteerd met bezorging per drone. Of de plannen op korte termijn doorgang vinden, is de vraag. Het technische aspect, hoe de drone landt bij de klant, moet nog onderzocht worden. Daarnaast moet er veel aangepast worden in de wet- en regelgeving. 


What’s Next in Retail Tech op 13 november
Elmer Hiemstra is één van de sprekers tijdens het event What’s Next in Retail Tech, dat op 13 november wordt gehouden in Amsterdam. Hij geeft een inzicht in de trends en ontwikkelingen op het gebied van chatbots, vertelt wat wel en niet werkt en benoemt aandachtspunten voor als je wilt starten met een chatbot of die juist wilt doorontwikkelen. Ga voor het volledige programma en om je aan te melden naar de website: whatsnextinretailtech.nl.