Zalando test twee logistieke robots

Zalando test twee logistieke robots

Zalando probeert de komende maanden twee robots uit in zijn magazijn in Erfurt. De oplossingen zijn afkomstig van de Duitse startup Magazino, waar Zalando sinds afgelopen februari in investeert.

De robots dragen de naam Toru en zijn sinds een aantal weken actief in Erfurt. Ze worden ingezet als autonome pickingrobots, waarbij ze alleen nog schoenendozen kunnen verzamelen.

De apparaten zijn uitgerust met ingebouwde camera’s, waardoor ze de juiste items op het schap zelf kunnen vinden. Na het picken vinden de robots zelf hun weg terug dankzij hun eigen navigatiesysteem. Als ze onderweg een medewerker tegenkomen, wachten ze even voordat ze hun pad weer vervolgen.

De test bevindt zich nog in het beginstadium, vertelt Carl-Friedrich zu Knyphausen, head of logistics development bij Zalando.  “Tot nu toe hebben de robots grotendeels testorders afgehandeld, maar ze hebben ook al wat echte klantorders verwerkt.” De proefperiode loopt tot mei volgend jaar.

De robot Toru bij Zalando:


What's Next in Retail Tech op 13 november
Nieuwe technologie brengt ons aan de vooravond van grote verandering. Machine learning, kunstmatige intelligentie en big data bieden ongekende mogelijkheden. 3D-printers, neurotechnologie en robots zorgen voor nieuwe kansen. Wat betekent dat voor jouw retail- en merkorganisatie? Het nieuwe RetailTrends-event What's Next in Retail Tech prikkelt retailers en merken om uit hun comfortzone te komen. What's Next in Retail Tech brengt je op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, reikt handvaten aan hoe je technologie inzet voor nieuwe manieren om klanten te binden en biedt een inkijkje in de dag van overmorgen. Kijk voor meer informatie op whatsnextinretailtech.nl.

Reacties

Laatste nieuws









RetailTrends