DA maakt vaart met ombouwen D.I.O.

Vijftien voormalige D.I.O.-winkels zijn deze week heropend als DA. Dit jaar volgen in ieder geval nog vier winkels, waarna in januari opnieuw openingen gepland staan.

Tot begin deze maand bouwde DA al twintig van de tweehonderd winkels van D.I.O. om. Nu komen daar winkels verspreid over het hele land bij. Het gaat om drogisterijen in onder meer Tilburg en Heerlen, maar vooral kleinere plaatsen als Beneden-Leeuwen, Munstergeleen en Veendam. 

Hoewel veel ondernemers afgelopen voorjaar de nieuwe koers van DA ondersteunden, waren zij volgens de retailer terughoudend over de uitvoering ervan. Inmiddels zet moederbedrijf NDS de eerste stappen naar de vernieuwde DA-formule. Zo ging begin juli de nieuwe webshop live en zijn de eerste exclusieve huismerken geïntroduceerd. Tijdens de ondernemersbijeenkomsten deze maand neemt het drogisterijconcern de ondernemers mee in de plannen voor volgend jaar, waarin de gekozen formulerichting steeds meer tot uitdrukking moet komen. 

Door de hoge naamsbekendheid en vele plekken waar DA, verwacht de retailer dat het voor consumenten makkelijker en aantrekkelijker wordt de formule weer te bezoeken. DA krijgt volgend jaar concurrentie van de nieuwe keten Care & Beauty, die is opgericht door een groep ontevreden D.I.O.-ondernemers die niet over wilden naar DA>
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!