Jumbo niet happig op marktleiderschap

Jumbo is blij met zijn positie als tweede supermarktketen in Nederland. Het marktleiderschap heeft ‘behoorlijk wat nadelen’, zegt ceo Frits van Eerd tegenover Quote.

Als je de grootste bent, lig je onder een vergrootglas, zegt Van Eerd. “Het is een schande als we zouden zeggen dat we doorgaan met plofkippen, terwijl de slager om de hoek niks anders verkoopt.” Jumbo is al een aantal jaar de nummer twee achter Albert Heijn en was vorig jaar goed voor ruim zeven miljard euro omzet. De supermarktketen sprak eerder wel de ambitie uit om online marktleider te worden.

Jumbo verwacht zijn schuld als gevolg van de overname van Emté binnen een jaar terug te betalen, zegt Van Eerd verder. De retailer betaalde samen met Coop in totaal 410 miljoen euro voor de 130 supermarkten. Na de overname van C1000 in 2011 bouwde Jumbo een schuld van in totaal 1,3 miljard euro op. “De schulden worden rap afgelost, daar ben ik echt heel trots op”, zegt Van Eerd.
 

Reacties 1


Jan van Rossem 5 nov, 10:37

Meneer van de Eerd blijf U maar mooi op Uw post zitten van JUMBO dan hebben wij weer eens een echte leider die weet hoe hij een bedrijf kan besturen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!