Vrijbuiter onder andere naam terug in Roden

Vrijbuiter onder andere naam terug in Roden

Het voormalige pand van Vrijbuiter in Roden wordt volgend jaar gevuld door Kampeerhal Roden. De initiatiefnemers zijn oud-eigenaren Ate van der Veen en Gerard Kremer van de kampeerwinkelketen.

Vrijbuiter maakte na zijn faillissement een doorstart met twee winkels, maar de oorspronkelijke vestiging in het Drentse Roden was daar niet bij betrokken. Samen met zeven lokale ondernemers gaan de twee oud-eigenaren aan de slag om de winkel opnieuw in te richten en aan te passen aan de eisen van deze tijd. “Het bedrijf is tien jaar ons kindje geweest en nu staat het leeg”, zegt Van der Veen tegen RTV Drenthe. Hij zegt dat het haalbaar is om de winkel als ondernemer nieuw leven in te blazen.

De herstart wordt mede gefinancierd door het MKB Fonds, leningen van de bank en de zeven betrokken ondernemers. Daarnaast verstrekt de overheid in totaal een lening van vier ton. De gemeente Noordenveld stelt 140 duizend euro ter beschikking, de provincie Drenthe 260 duizend euro.

De nieuwe winkel levert tussen de 25 en 32 vaste banen op, wat in de zomerperiode oploopt tot zo’n tachtig arbeidsplaatsen. Kampeerhal Roden moet in maart zijn deuren openen.

Vrijbuiter werd in september voor ruim twee miljoen euro overgenomen door Kampeerwinkel Vervat. De winkels in Gouda en Zaandam heropenden hun deuren, terwijl de locaties in Roden en Roermond leeg kwamen te staan. Op termijn ziet de nieuwe Vrijbuiter-eigenaar weer ruimte voor uitbreiding.
 

Reacties 1


Suzanne Verbeek 6 nov, 11:16

Ik mis de winkel in Roermond nu al. De Decathlon kan de vrijbuiter echt niet vervangen. Ik wens de eigenaren succes met de nieuwe start in Roden.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!