Bol.com rekent op positieve ebitda

Bol.com rekent op positieve ebitda

Bol.com verwacht dit jaar de omzetgrens van twee miljard euro aan te tikken. Daarnaast rekent de etailer op een positieve ebitda, bleek uit een presentatie van Wouter Kolk tijdens investeerdersbijeenkomst Capital Markets Day in New York.

De omzet van bol.com groeit dit jaar naar verwachting met dertig procent. Daarmee is het naar eigen zeggen het snelst groeiende e-commerceplatform in de Benelux en groeit het dubbel zo hard als de markt. Het aantal unieke klanten komt dit jaar naar verwachting uit op negen miljoen, een groei van twee miljoen ten opzichte van twee jaar terug. Vorig jaar bereikte het ebitda van bol.com al het break-even-point.

AH.nl verwacht dit jaar een omzet van zeshonderd miljoen euro, vertelde Kolk verder. ‘Omnichannel’ klanten van Albert Heijn besteden volgens hem twee keer meer dan consumenten die alleen de winkels bezoeken. De webwinkel van de supermarktketen is naar eigen zeggen goed voor ruim de helft van de online versomzet in Nederland.

In totaal verwacht Ahold Delhaize dat e-commerce dit jaar goed is voor tien procent van de Europese omzet. Over drie jaar moet dat vijftien procent zijn.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends