'Amazon Go werkt aan grootschalige winkels'

Amazon wil de technologie achter zijn kassaloze supermarktconcept mogelijk ook in een groter formaat lanceren. De e-commercereus houdt daarmee een test in thuisbasis Seattle, melden bronnen aan The Wall Street Journal.

Amazon zou de technologie testen in een ruimte waarin een grote winkel wordt nagebootst. De techniek werkt goed in de huidige winkels, die tussen de honderd en tweehonderd vierkante meter groot zijn. In grotere vestigingen met meer producten en hogere plafonds, zou die nog moeilijker te implementeren zijn. De vorig jaar door overgenomen supermarktketen Whole Foods zou een logische toepassing van de technologie op grotere schaal zijn, zegt een van de bronnen. Amazon wil niet op de geruchten reageren. 

Amazon Go heeft momenteel winkels in Seattle, Chicago en San Francisco. Eind volgend jaar zouden er vijftig locaties moeten zijn, terwijl Amazon uiteindelijk drieduizend vestigingen verspreid over de Verenigde Staten wil hebben. Daarnaast zou het concern denken aan kassaloze supermarkten in het Verenigd Koninkrijk.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!