Ekoplaza blijft langer dan gehoopt in de schulden

Ekoplaza blijft langer dan gehoopt in de schulden

Het gaat Ekoplaza niet lukken om zoals gepland over twee jaar ‘bankvrij’ te zijn. “Gezien de enorme investeringen gaat dat fors langer duren”, zegt algemeen directeur Erik Does in een interview met Management Scope.

Ekoplaza nam onlangs branchegenoot Natuurwinkel over en bouwt aan een nieuw, deels gerobotiseerd distributiecentrum. “Het is extreem veel tegelijk”, aldus Does over de recente investeringen. Hij zegt dat hij de overname van Natuurwinkel daarom eigenlijk liever niet had gedaan, maar wilde voorkomen dat een private equity-partij ermee vandoor zou gaan. “Van een aantal wisten we dat ze op een voor ons ongewenste manier met onze merken en leveranciers zouden omgaan, dat had ons veel last in de markt kunnen bezorgen.”

De biologische supermarktketen legt de prioriteit eerst bij de integratie van het overgenomen bedrijf in eigen land. “De internationalisering zetten we voorlopig op een laag pitje”, zegt Does. Ekoplaza nam met Natuurwinkel ook het Belgische zusterbedrijf Hagor over. Na de integratie van de Nederlandse delen gaat de aandacht naar de Belgische markt.

Ekoplaza is zelf sinds vorig jaar al actief met een webshop in België. Plannen voor fysieke winkels zijn er vooralsnog niet. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!