Schoenenketen Bovendeert over de kop

Schoenenketen Bovendeert over de kop

De Brabantse schoenwinkelketen Bovendeert Schoenen is woensdag failliet verklaard door de rechtbank Oost-Brabant. De formule heeft zestien vestigingen in Nederland.

Een winkel in Veldhoven die handelt onder de naam Smolders Schoenen valt ook onder het faillissement. Bovendeert heeft de meeste vestigingen in Brabant, maar is ook vertegenwoordigd in Gelderland en Zuid-Holland. Zo zijn er winkels in Rotterdam, Spijkenisse, Rosmalen en Tiel. De webwinkel is voorlopig gesloten, blijkt uit een verklaring op de website. De winkels blijven vooralsnog geopend.

De retailer sloot de afgelopen twee maanden al twee vestigingen. Half oktober ging de winkel in Ede op slot, een maand later volgde een outletvestiging in Veenendaal.

Bovendeert Schoenen werd bijna honderd jaar geleden opgericht en heeft zijn thuisbasis in Oosterhout. De retailer verkoopt schoenen voor dames, heren en kinderen. 

Reacties

Het zoveelste oude familie bedrijf dat omvalt. Het wordt tijd dat de overheid bestaande retailbedrijven eens gaat beschermen, tegen internet en bedrijven zoals zalando, Amazon enz. In plaats van
alles maar op marktwerking te gooien . Op deze manier krijgen we een enorme werkloosheid.

Geplaatst door Ferry van Loon op 12 december 2018 om 23:22

Laatste nieuws

RetailTrends