Albert Heijn en IKEA doen betaalverzoek aan de deur

Albert Heijn en IKEA doen betaalverzoek aan de deur

Albert Heijn en IKEA hebben meegedaan aan een pilot rond het afrekenen van online bestellingen met een betaalverzoek van ING. De betaaldienst wordt nu breed uitgerold, waaronder bij de Zweedse meubelketen.

Wie bestellingen van IKEA laat thuisbezorgen, kan aan de deur een QR-code met zijn telefoon scannen om te betalen. Het voordeel daarvan is volgens ING dat klanten geen gegevens meer in hoeven te vullen, waardoor er geen fouten in de overboeking worden gemaakt en ze snel klaar zijn met afrekenen.

Albert Heijn testte het betaalverzoek in geselecteerde gebieden als alternatief voor de pinterminal en kreeg positieve reacties. “We werken aan de mogelijkheid om dit landelijk uit te rollen”, zegt cfo Jasper Eenhorst van Albert Heijn Online.

Behalve de twee retailers draaiden ook Cordaid en Giro555 mee met de pilot, waardoor donaties ook met de smartphone gedaan kunnen worden. De betaalverzoeken van ING waren voorheen alleen voor particulieren beschikbaar, maar sinds begin dit jaar kunnen ondernemers in het mkb al vanuit hun app een betaalverzoek aan hun klanten sturen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends