Picnic onder vuur om werkomstandigheden in dc

Picnic onder vuur om werkomstandigheden in dc

Personeel in de distributiecentra van Picnic zou te maken hebben met een onveilige werkomgeving, hoge werkdruk en te lage beloning. Dat blijkt volgens Trouw uit een inventarisatie van vakbond FNV onder honderden medewerkers.

Vooral het gebrek aan veiligheid leidt tot zorgen. Zo zouden orderverzamelaars regelmatig handkneuzingen oplopen doordat de karren geen veilige handgrepen hebben en hebben medewerkers last van klachten als gevolg van het zware tilwerk. Verder krijgt het personeel minder betaald dan medewerkers van reguliere supermarkten die hetzelfde werk doen. Ook zou het aantal te verzamelen boodschappen steeds naar boven worden bijgesteld en wordt een digitaal scorebord bijgehouden van wie snel en traag werkt.

Picnic zegt in een reactie dat veiligheid zijn dagelijkse aandacht heeft. “Wij voeren wekelijks, in overleg met onze medewerkers, verbeteringen door”, aldus medeoprichter Michiel Muller. Daarnaast wijst hij erop dat de app-only supermarkt niet onder de supermarkt-cao valt en dat Picnic een eigen ‘uitstekende arbeidsvoorwaardenregeling’ heeft. Zo zijn de salarissen afgelopen zomer nog met twee procent verhoogd. “We overleggen regelmatig met onze medewerkers en nemen steeds meer mensen op contract”, zegt Muller.

Muller noemt de handelswijze van de vakbond ‘niet van deze tijd’. “We hebben sinds de start ruim 2500 banen gecreëerd, en dan gaat FNV achter onze rug om mensen aanspreken en tegen ons opzetten.”

Reacties 2


Bert Ysfogel 17 dec, 12:45

De ene partij beweert dat ze een "uitstekende arbeidsvoorwaardenregeling" hebben en de andere beweert dat ze slechter af zijn dan supermarktmedewerkers. Lijkt me toch dat er een behoorlijk loopt te jokken.


W. van de Beek 19 dec, 10:27

En de volgende in de rij is Picnic. Nadat de bond eerst bakzeil haalde bij Jumbo, worden de pijlen nu op een volgend slachtoffer gericht. In plaats van te verwelkomen dat dit initiatief voor werkgelegenheid zorgt, wordt er onrust gecreëerd.

Het is de zoveelste FNV- poging om de aandacht van eigen problemen af te leiden. Wanneer die vakbondsbobo’s zelf een eigen toko moeten runnen, zijn ze handelingsonbekwaam. Er moeten binnen de FNV ruim 250 werknemers afvloeien. Dat omdat er inmiddels 100.000 leden hun lidmaatschap hebben opgezegd omdat de FNV geen bestaansrecht meer heeft en door niet te innoveren door de tijd is ingehaald. Wordt er niet ingegrepen, loopt het verlies in 2021 op tot 24 miljoen euro. De werknemers willen tegen de eigen bond gaan staken omdat leiding ontbreekt zoals een afvloeiingsregeling. Er is een totaal gebrek aan communicatie. Zie ook https://blogsucker.nl/2018/...

met citaat: Wat de FNV’ers vooral steekt, aldus het interne document, is dat er nog geen plan kenbaar is gemaakt aan FNV Personeel en dat er nog geen plan ter advisering bij de ondernemingsraad is ingediend, terwijl er wel al plannen voor afdelingen met bijbehorende functiereductie zijn opgenomen in een werkplan. Onbegrijpelijk, zo vinden de boze FNV’ers ‘helemaal omdat de eigen organisatie claimt op te komen voor de belangen van de medewerker.’

Dus hoor wie het zegt. Ga je schamen, FNV-juf Marianne Jekkers! Vooral omdat je weet dat er een schreeuwend gebrek is aan logistiek personeel en deze werknemers die immers toch al op payroll staan, direct van job kunnen wisselen. Zouden ze doen als ze uitgebuit worden. Destijds bij het C1000 distributiecentrum in Woerden liepen al 40 nationaliteiten rond. Niets nieuws onder de zon.

Beloon het ondernemerschap of ga eerst je eigen vakbondshuis schoonmaken. Kun je van effectief ondernemen leren. Bijvoorbeeld door geen pensioenregeling te blokkeren waarmee je de laatste leden de deur uit jaagt.

Ga door Picnic met je initiatief en petje af!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!