Picnic belooft beterschap na protestacties

Picnic belooft beterschap na protestacties

Orderpickers van Picnic hebben maandag in twee distributiecentra een korte protestactie gehouden. Ook overhandigden ze een petitie met eisen voor betere werkomstandigheden aan hun leidinggevenden.

In het dc in Utrecht werd door zo’n vijftig medewerkers een eerste protestactie gehouden, gevolgd door nog eens 45 in het magazijn in Nijkerk. Het personeel eist dat de veiligheidsproblemen in de centra nog voor kerst zijn opgelost en dat Picnic met FNV om tafel gaat om te praten over het toepassen van de supermarkt-cao. 

Het management van het dc in Utrecht heeft na de acties met het personeel gesproken en zegt de klachten serieus te nemen. “Het is niemand ontgaan wat er in de media is gezegd en we gaan er zeker wat mee doen”, klinkt het. “Maar het speelt in meerdere dc’s, dus het wordt door Picnic centraal opgepakt.”

Picnic kwam onder vuur van de vakbond te liggen na een petitie onder het personeel. Er zou sprake zijn van onveilige werkomstandigheden en een hoge werkdruk, terwijl het salaris lager ligt dan bij reguliere supermarkten. De app-only supermarkt liet in een reactie weten wekelijks verbeteringen door te voeren en daarover met het personeel te overleggen, terwijl het zijn eigen arbeidsvoorwaardenregeling 'uitstekend' noemt. De actie van FNV noemde Picnic ‘niet van deze tijd’.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!