Ook Albert Heijn in zee met app tegen voedselverspilling

Ook Albert Heijn in zee met app tegen voedselverspilling

AH to go heeft zich aangesloten bij anti-voedselverspillingsapp Too Good To Go. De gemaksformule van Albert Heijn komt voor zijn klanten met een ‘magic box’, gevuld met producten die anders weggegooid zouden worden.

Consumenten kunnen in de app zien welke vestiging van AH to go in de buurt een voedselbox aanbiedt. Ze kunnen vervolgens bestellen en betalen in de app en de doos ophalen bij de winkel. De inhoud is afhankelijk van wat er die dag is overgebleven. Dat kan bijvoorbeeld een combinatie zijn van een maaltijd, een salade en iets te drinken. De box kost vier euro en heeft een waarde van twaalf euro.

AH to go-winkels kunnen zich aanmelden bij Too Good To Go en per dag het aantal boxen bepalen dat ze willen aanbieden. De app werkt zowel bij de eigen winkels als de locatie in het VUmc in Amsterdam.

HEMA biedt sinds vorig maand al dozen met overgebleven voedsel aan via Too Good to Go. De app werkt verder veel samen met lokale spelers in diverse Nederlandse spelers. Sinds begin dit jaar is de tool ook beschikbaar in België, waar onder meer Carrefour erbij is aangesloten.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends