Kroger met zelfrijdende auto de openbare weg op

Kroger met zelfrijdende auto de openbare weg op

Kroger is in de Verenigde Staten gestart met boodschappenbezorging met een volledig autonoom voertuig. Het is volgens de supermarktketen voor het eerst wereldwijd dat een bezorgwagen zonder menselijke bijrijder de openbare weg op gaat.

Na een uitgebreide test begint Kroger de boodschappenleveringen in Scottsdale, Arizona. Sinds augustus zijn daar al zo’n duizend succesvolle bezorgingen gedaan, zij het nog met iemand aan boord om in geval van nood in te grijpen. Het voertuig is ontwikkeld door roboticabedrijf Nuro. 

Kroger zet de zelfrijdende wagen in voor zijn formule Fry’s Food. Consumenten kunnen een bestelling plaatsen via de website of app, en een beschikbaar tijdslot kiezen voor de bezorging. De boodschappen worden dezelfde of de volgende dag afgeleverd. Via de app krijgen klanten toegang tot het voertuig, om hun boodschappen eruit te halen. De dienst is beschikbaar in een straal rond enkele kilometers van de winkel.

Het is nog niet duidelijk of en wanneer Kroger ook in andere steden met Nuro gaat rijden. Arizona is vooralsnog de enige Amerikaanse staat waar zelfrijdende voertuigen de openbare weg op mogen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!