De tien best gelezen artikelen van 2018

De tien best gelezen artikelen van 2018

Wat is toch die winkel die op de plek van Xenos is gekomen? Het is een vraag zijn die menig Nederlander zich het afgelopen jaar heeft gesteld, getuige de topnotering van het artikel over Casa in de lijst van meest gelezen artikelen. Net als op RetailNews bestaat de lijst verder uit veel verschillende formules en verhalen, met een opvallend hoge klassering voor Hans Verstraaten. Zijn column over Roosendaal deed in de omgeving van de Brabantse stad de nodige stof opwaaien.

Dit is Casa, de opvolger van Xenos
De ontmanteling van Blokker Holding nadert zijn voltooiing, nu Casa een groot deel van de winkels van Xenos in Nederland overneemt. Daarmee blijven de winkels in de familie, want de Belgische winkelketen heeft niemand minder dan Ab Blokker als 'bijzondere supporter'. Wat kunnen we verwachten?

Roosendaal, je wilt er nog niet dood gevonden worden
Winkelcentrum De Biggelaar in Roosendaal staat sinds kort helemaal leeg. De belangrijkste reden? Roosendaal zelf, vindt Hans Verstraaten. "De enige retail die in Roosendaal echt loopt is de handel in softdrugs."

Het einde van de online supermarkt en het gammele verdienmodel van Picnic
Doen we onze boodschappen binnenkort bijna allemaal online? Hans van Tellingen denkt van niet. Een blog over het marktaandeel en de verdiencapaciteit van online supermarkten. "Kies voor fysieke supermarkten."

Het zit Hudson's Bay echt niet mee
Hudson's Bay viert zijn eenjarig bestaan in Nederland, maar het is volgens Rupert Parker Brady wel een verjaardagsfeestje met hangende schouders. De grote vraag is of het ‘nieuwe warenhuis van Nederland’ het nog klaarspeelt om een plekje te veroveren in de harten van Nederlanders.

De grootste Intratuin heeft nu een megarestaurant én speelparadijs
Net voor Pasen is de verbouwing van ‘de grootste Intratuin van Nederland’ klaar. Liefst 24 duizend vierkante meter telt de vestiging in Duiven, die er vooral veel horeca en een grote klimtuin voor kinderen bij heeft gekregen.

De melkkoe die Action heet
De imponerende opmars van Action wordt vooral met gejuich ontvangen bij eigenaar 3i, die zijn investering inmiddels ruimschoots heeft terugverdiend. En de discounter is nog lang niet uitgegroeid, blijkt uit een presentatie van topman Sander van der Laan. Van een digitale transformatie tot de opening van proefwinkels en van meer private labels en tot negen meter aan sport: deze ijzers heeft Action in het vuur.

Hoe The Sting een winkelpassage nieuw leven inblaast
Na jarenlang leeg te hebben gestaan, is de Brinkmannpassage in Haarlem weer in gebruik. The Sting heeft de stoute schoenen aangetrokken en vult een deel van de voormalige winkelpassage aan de Grote Markt.

Dit is er aan de hand met Mango
Mango sloot in december 2017 onverwacht de deuren van zijn flagshipstore in Almere en daar kwamen al snel winkels in Tilburg, Leiden en Arnhem bij. Toch lijkt er weinig reden tot zorgen over de Spaanse modeketen.

Zo blijft de middelgrote stad aantrekkelijk om te winkelen
Hoogeveen groeide in recordtempo uit van zorgenkindje tot beste middelgrote binnenstad van ons land. De Drentse gemeente is echter niet immuun voor de economische crisis en het veranderde consumentengedrag. Hoe Hoogeveen er voor de tweede keer bovenop probeert te komen.

Wat komt de Deense discounter Normal hier doen?
Wie nog nooit in Denemarken is geweest, heeft vermoedelijk nog nooit van de winkelketen Normal gehoord. Daar komt verandering in, want de discountformule heeft Nederland gekozen als eerste land buiten Scandinavië. Wie is deze speler?

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!