Taco Bell gaat snel weer open in Nederland

De failliet verklaarde Nederlandse restaurants van Taco Bell maken een doorstart. De drie vestigingen gaan naar verwachting binnen enkele dagen weer open, zegt curator Frank van den Berg tegen het Brabants Dagblad.

De vooruitzichten voor de filialen in Tilburg, Eindhoven en Breda zijn volgens Van den Berg goed. Als opnieuw overeenstemming wordt bereikt over de huur van de panden, kunnen de deuren weer open. “In dat geval heb ik het dus eerder over een termijn van dagen dan weken”, zegt de curator. hij. De geplande maar nog niet geopende vestigingen van Taco Bell in Den Bosch en Den Haag, maken geen deel uit van de doorstart. “Of de nieuwe eigenaar verder wil met deze plannen en op wat voor termijn, dat is verder aan hen.”

De Nederlandse restaurants van Taco Bell werden drie weken terug failliet verklaard, anderhalf jaar na opening van de eerste vestiging in ons land. Een investeerder trok zich om onduidelijke redenen terug, net op het moment dat er geïnvesteerd werd in nieuwe vestigingen in Den Bosch, Utrecht en Den Haag. Daardoor was er te weinig geld om de rekeningen te betalen, waarop het faillissement werd aangevraagd en de deuren sloten. 

Taco Bell liet eerder nog weten dat de sluiting te maken had met een ‘managementherstructurering’. De tacoketen kwam vorig jaar naar ons land met de doelstelling vijftig vestigingen te openen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!