Lidl op de valreep van het gas af

Lidl op de valreep van het gas af

Lidl heeft deze week zijn laatste Nederlandse supermarkt van het aardgas afgesloten. Daarmee heeft de supermarktketen nog net zijn doelstelling behaald om alle winkels in 2018 van het gas af te halen.

Een winkel in Rotterdam was de laatste van de vierhonderd Lidl-winkels in Nederland die aardgasvrij is gemaakt. Daarmee is de discounter de eerste supermarktketen in Nederland die die stap zet. Lidl zegt dat de stap bijdraagt aan de ambitie om toe te werken naar een circulaire bedrijfsvoering. 

Lidl heeft de aardgasaansluiting in de winkels vervangen door een elektrische warmtepomp. In plaats van gebruik te maken van twee systemen, aardgas voor verwarming en elektriciteit voor de koeling, voldoet nu één systeem. Als eerste werden alle filialen in de provincie Groningen aardgasvrij. Zuid-Holland was als laatste aan de beurt.

De supermarktketen begon zo’n vier jaar geleden het vervangen van de gasaansluiting. In mei van dit jaar werd de doelstelling naar buiten gebracht om die operatie dit jaar af te ronden.

Lees op RetailTrends meer over de vele duurzaamheidsinitiatieven van retailers in 2018.


 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends