Aantal terugroepacties opnieuw gestegen

Aantal terugroepacties opnieuw gestegen

Het aantal terugroepacties en veiligheidswaarschuwingen voor consumentenproducten is vorig jaar met 22 procent gestegen. Er waren 224 meldingen, tegenover 183 in 2017, blijkt uit cijfers van Productwaarschuwing.nl.

Meer dan de helft van de geplaatste meldingen in 2018 had betrekking op voedingsmiddelen. Van de in totaal 118 meldingen in die categorie waren er 45 vanwege foutieve of ontbrekende allergeneninformatie, 39 vanwege een bacteriële besmetting en 24 vanwege productvreemde stoffen in een product. Tien terugroepacties voor voedingsmiddelen hadden diverse andere oorzaken.

Van de overige 105 meldingen vallen vooral de meldingen op die betrekking hebben op kinderen (62 stuks), waarvan verstikkingsgevaar door kleine of loslatende onderdelen de grootste groep vormde met 48 meldingen. Verder waren er nog diverse meldingen voor bijvoorbeeld onveilige elektronica, sport- en huishoudelijke artikelen.

Het aantal terugroepacties is de afgelopen jaren steeds gestegen. In 2015 waren het er nog 115, gevolg door 163 een jaar later.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!