Vomar is opnieuw 'snelst groeiende supermarkt'

Vomar heeft vorig jaar een autonome omzetgroei van 7,3 procent geboekt. Daarmee is de supermarktketen naar eigen zeggen voor het tweede jaar de snelst groeiende supermarktketen van Nederland.

Vomar zegt ruim twee keer zo hard te zijn gegroeid als de markt en baseert zich daarbij op cijfers van Nielsen, die een omzetstijging van 3,4 procent laten zien voor supermarkten in 2018. Bovendien wist Vomar zijn groei te versnellen ten opzichte van 2017, toen de retailer met 6,4 procent pluste. Hoe hoog de omzet is, maakt de supermarktketen niet bekend.

Vomar breidde het afgelopen jaar met twee filialen uit van 64 naar 66 winkels. De supermarktketen zegt zijn winkelbestand dit jaar verder te willen uitbreiden. Daarvoor zoekt de retailers naar locaties in het bestaande marktgebied in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland.

Vomar is tot nu toe de vijfde supermarktketen die zijn omzetresultaten over 2018 bekendmaakt. Ook Coop, Jumbo, Plus en Jan Linders meldden een groei boven het marktgemiddelde.


RetailRegister
Op zoek naar een winkellocatie? Retailers kunnen in het RetailRegister kosteloos aan vastgoedbezitters laten weten waar ze een winkel willen openen. Klik hier voor het RetailRegister.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!