Albert Heijn kookt: warme maaltijd binnen half uur thuisbezorgd

Albert Heijn kookt: warme maaltijd binnen half uur thuisbezorgd

Albert Heijn start vrijdag met het bezorgen van warme maaltijden in een groot deel van Amsterdam. De supermarktketen opent daarvoor een eigen keuken, waar onder leiding van een chef-kok wordt gekookt.

De keuken bevindt zich in Amsterdam-West, waar een professioneel team maaltijden met een ‘Allerhande-signatuur’ bereidt. De maaltijden kunnen besteld worden bij Thuisbezorgd.nl en Deliveroo, die ze binnen een half uur bezorgen. Naast hoofdgerechten als stamppot en lasagne kunnen klanten ook salades, drankjes en nagerechten laten bezorgen.

Albert Heijn zet onder de noemer Allerhande Kookt een volgende stap in foodservice. “We zien een toenemende behoefte bij onze klanten aan goede maaltijden zoals je die zelf ook zou maken, zonder dat je daarvoor de keuken in hoeft”, verklaart directeur commercie Marit van Egmond.

Eerder werden het Bakery Café en de Deli Kitchen al in de winkels geïntroduceerd en ging AH to go in Amsterdam een samenwerking aan met Thuisbezorgd.nl. Door de supermarkt te transformeren tot een soort eet- en bezorgcentrum, wordt de ruimte voor Albert Heijn om te groeien groter. De supermarktsector in Nederland heeft een omvang van 38 miljard euro, zei Wouter Kolk vorige maand. “Als ik de buitenhuismarkt erbij betrek, hebben we het ineens over een markt van 65 miljard euro.”

Reacties 2


André van den Berg 10 jan, 10:07

Jammer, niet in Den Haag....


Jeroen Fontein 10 jan, 17:48

Wie weet... als het een succes is, komt het vast en zeker ook in Den Haag :-).

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!