ABN Amro maakt betalen met wearables breed beschikbaar

ABN Amro maakt betalen met wearables breed beschikbaar

Alle klanten van ABN Amro kunnen voortaan contactloos betalen met wearables. Daarnaast is de bank naar eigen zeggen de eerste ter wereld die deze betaalmethode aanbiedt voor grotere bedragen.

Klanten kunnen betalen met verschillende geschikte ringen en horloges, die aan een bankrekening kunnen worden gekoppeld. Deze wearables hebben een door Mastercard gecertificeerde betaalchip. Klanten krijgen de wearable thuisbezorgd en na activatie via mobiel bankieren of internet bankieren, kan de klant meteen contactloos betalen.

Betalen met een wearable gaat hetzelfde als contactloos betalen met een bankpas. Gebruikers houden de ring of het horloge tegen de betaalautomaat en bij bedragen boven de 25 euro wordt gevraagd een pincode in te toetsen. Per dag geldt een limiet van 250 euro voor wearable-betalingen.

Het afgelopen jaar hebben vijfhonderd klanten van ABN Amro geëxperimenteerd met de wearables. Daaruit bleek dat tachtig procent van de testgebruikers liever met een wearable betaalt dan met een bankpas. “Zeker met uitgaan of sporten is het een verademing dat je niet altijd je betaalpas hoeft mee te nemen”, zegt productowner payments Yvonne Duits. De wearables worden online verkocht door bedrijven die door Mastercard gecertificeerde betaalchips in hun producten hebben geplaatst.
 

Reacties