Picnic komt met een eigen maaltijdbox

Picnic houdt op kleine schaal een test met het bezorgen van maaltijdboxen. Een selecte groep klanten kan onder de noemer Presto een doos voor twee of vier personen bestellen, schrijft Distrifood op basis van een e-mail van de app-only supermarkt.

De testgroep heeft de keuze uit zes boxen voor twee en vier dozen voor vier personen. De prijzen variëren van 9,95 tot 14,95 euro voor de tweepersoonsboxen en van 15,95 tot 17,95 euro voor de grotere variant. Picnic gaat met Presto de concurrentie aan met onder meer HelloFresh, Marley Spoon en de Allerhande Box van Albert Heijn.

In augustus werd uit een vacature al duidelijk dat Picnic dacht aan een eigen maaltijddoos. Destijds werd gezocht naar een ‘stagiair met passie voor eten’ die kan helpen met ‘het lanceren van maaltijdbox-oplossingen’.

Maaltijdboxbezorging was vorig jaar volgens FoodServiceInstituut Nederland goed voor een omzet van 155,3 miljoen euro, een groei van 12,5 procent. Dat is ongeveer tien procent van de totale markt voor online boodschappen, die vorig jaar bijna 1,5 miljard euro bedroeg.

Topman Fabian Spiegel van Marley Spoon geeft in het januarinummer van RetailTrends onder meer zijn visie op de gevolgen van de opkomst van maaltijdboxen voor supermarkten. “Ik zeg niet dat ze allemaal verdwijnen, maar er zullen er niet zoveel meer zijn als nu.” Lees het volledige artikel in het digitale magazine. Nog geen member? Klik dan hier voor meer informatie
 

Reacties 1


R.H. Koornstra 15 jan, 15:56

Ik ben niet erg geïmponeerd van die omzetplus van 12%, afgezet tegen de enorme investeringen en communicatiekosten.
We zullen trouwens zien dat deze maaltijdboxen ook een vast onderdeel van het aanbod van onze supermarktketens gaan vormen.
Die blijven natuurlijk niet eeuwig passief toekijken!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!