Ami Kappers neemt kleinere branchegenoot over

Ami Kappers neemt kleinere branchegenoot over

Kappersketen Ami Kappers heeft de 22 salons van Rombout Kappers overgenomen. Daarmee komt het totale aantal vestigingen van de franchiseformule op 110.

De overname van Rombout is volgens Ami een logische vervolgstap in de wens om zijn formule uit te breiden. Bestuurder René Rombout treedt toe tot het managementteam van de nieuwe eigenaar. De kappersketen krijgt er vooral vestigingen in het westen van het land bij. Rombout heeft onder meer salons in Rotterdam (drie), Den Haag, Delft, Schiedam en Alphen aan den Rijn. 

Ami Kappers zegt na de overname nog ‘onverminderd’ open te staan voor verdere schaalvergroting, vooral in het westen van het land. Nu is de keten vooral sterk vertegenwoordigd in het midden en oosten van Nederland. De formule wil de aankomende drie jaar groeien naar zo’n 150 locaties.

Vorig jaar kreeg de kappersbranche ook al te maken met een grote overname, toen Wave International een joint venture aanging met Provalliance. Daarmee kwamen de formnules Brainwash, Cosmo en Team Kappers onder één dak, een combinatie van in totaal 375 kapsalons met honderd miljoen euro omzet in de Benelux.
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends