Detailhandel Nederland krijgt geheel nieuwe leiding

Detailhandel Nederland krijgt geheel nieuwe leiding

Detailhandel Nederland heeft afscheid genomen van directeur Sander van Golberdinge en voorzitter Guido van Woerkom. Hester Duursema en Harry Bruijniks (foto) zijn benoemd als opvolgers, zo laat de brancheorganisatie weten.

Duursema start volgende maand als nieuwe directeur van Detailhandel Nederland. Ze is momenteel operations manager bij Neanex, dat software voor de bouw ontwikkelt, secretaris politiek bij D66 Rotterdam en docent aan de AOG School of Management. Eerder was ze onder meer algemeen directeur van Koninklijke BLN-Schuttevaer en secretaris-generaal van de Europese Schippersorganisatie, de Nederlandse en Europese brancheorganisaties voor binnenvaartondernemers.

Van Golberdinge vertrok vorige maand na bijna dertien jaar bij Detailhandel Nederland, waarvan zes jaar als directeur. Van Woerkom was drie jaar voorzitter. Waarom het duo bij Detailhandel Nederland is vertrokken, vertelt de organisatie niet.

Bruijniks was al lid van het bestuur van Detailhandel Nederland. Hij is ook commissaris van Jumbo, DA-moeder NDS, VBO Makelaar en Euretco, waar hij twee jaar terug afzwaaide als topman.

Detailhandel Nederland is onlangs verhuisd van Leidschendam naar de Malietoren in Den Haag, waar ook MKB en VNO-NCW zijn gevestigd. “Uiteraard blijft de organisatie zelfstandig opereren, maar er wordt een betere synergie bewerkstelligd”, aldus Bruijniks.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!