Na twee jaar weer nieuwe Kruidvat-winkel in Frankrijk

Na twee jaar weer nieuwe Kruidvat-winkel in Frankrijk

Kruidvat heeft vorige maand zijn eerste winkelopening in Frankrijk in twee jaar tijd gevierd. De vijfde Franse drogisterij is geopend in Lille, waar de Nederlandse retailer al een vestiging had.

De winkel bevindt zich in Rue de Béthune, één van de belangrijkste winkelstraten van Lille. Kruidvat heeft er de beschikking over bijna driehonderd vierkante meter. 

Kruidvat is zijn formule nog aan het optimaliseren voor de Franse markt, laat een woordvoerder desgevraagd weten. “De verschillende winkels geven onder meer door hun ligging veel inzicht over waar en hoe wij in Frankrijk klanten het beste kunnen aanspreken.”

In de eerste winkels spelen eigen merkproducten en branchevreemde producten een belangrijke rol en in de nieuwe vestiging is relatief veel aandacht voor het beautyassortiment. De focus ligt nu met name ‘op een verdere optimalisatie van het assortiment en het vergroten van het onderscheidend vermogen van de bestaande winkels’, stelt zij. “Uiteraard zijn we daarnaast altijd geïnteresseerd in goede locaties.”

Concrete plannen om ook winkels in Spanje te openen, zijn er volgens haar niet. Afgelopen zomer werd in de badplaats Palamós een tijdelijke winkel geopend, maar die was gericht op Nederlandse vakantiegangers.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends